Premier: We komen er wel uit

Philipsburg – Op Sint Maarten is dinsdagmiddag de naar verwachting laatste Politieke Stuurgroep begonnen, voordat op 15 december op Curaçao de Ronde Tafel Conferentie onder leiding van de Nederlandse premier Balkenende begint. De vergadering begon ruim twee uur later dan gepland, omdat gedeputeerde Sarah Wescot-Williams van Sint Maarten vast zat in het verkeer.

Premier Emily de Jongh-Elhage stelde in het begin van de vergadering er vanuit te gaan op woensdag een positieve uitkomst te kunnen presenteren.

De belangrijkste agendapunten van dinsdag waren volgens de premier de afronding van de Rijksconsensuswet Politie en de Rijksconsensuswet Financieel Toezicht.

Er staan nog een paar lastige problemen op de agenda, zo erkende de premier. Maar ze ging er vanuit dat de gesprekspartners daar 'op een constructieve manier uit zullen komen, zoals gebruikelijk'. ,,Woensdag krijgen we een positieve balans, zodat we met een goed gevoel op de Ronde Tafel Conferentie af kunnen gaan. Daarvan ben ik overtuigd."