Studie- en Beroepenmarkt 2008 groot succes

bron: Otti Thomas

Met een optreden van rapgroup Los 3scogidos en de finale van het project Aan tafel met... is donderdagavond de 15de Studie- en Beroepenmarkt feestelijk afgesloten. De organisatie spreekt van een groot succes.

De jongeren die deelnamen aan het project Aan tafel met... presenteerden plannen voor nieuwe ondernemingen: een hotel spa met alle faciliteiten voor ontspanning en tips over de gezondheid, een digitaal administratiekantoor dat papier overbodig maakt en een jongerentijdschrift met een speciale lingerie rubriek.

Interessant waren ook de presentaties over een Leguanenfarm met souveniers en een uitleg over het leven van de leguaan en een juridisch administratie adviesbureau, speciaal voor het midden- en kleinbedrijf. ``Onderzoek van de Kamer van Koophandel heeft uitgewezen dat kleine ondernemers problemen hebben met hun administratie. Daarom richten wij ons op die groep.’’

Het project was bedoeld als eerste kennismaking voor jongeren met ondernemerschap. Jury-voorzitter André Curiel adviseerde de deelnemers vooral om door te gaan op de ingeslagen weg. Omdat alle deelnemers aan het project een uitzonderlijke prestatie leverden, besloot de organisatie om iedereen tot winnaar uit te roepen. De prijs bestaat uit een officiele oorkonde en een lunch, die wordt aangeboden door de CHATA.

Daisy Casimiri en André Curiel van de organisatie zijn tevreden: ``De standhouders waren achteraf allemaal erg tevreden en de sfeer was meer ontspannen dan voorheen. Ook viel op dat veel scholen goed voorbereid naar de beurs kwamen. We zijn erg tevreden.’’