Verdachten Aruba blijven langer vast

Willemstad/Oranjestad – Van alle vijftien verdachten die afgelopen dinsdag tijdens en grootschalige actie op Aruba en in Nederland zijn aangehouden is de inverzekeringstelling met acht dagen verlengd.

In Nederland is inmiddels nog een verdachte aangehouden die naar Aruba moet worden overgebracht. Daarmee is het aantal aangehouden verdachten op zestien gekomen.
De actie vloeide voort uit een door het Recherche Samenwerkingsteam (RST) ingesteld onderzoek naar de uitvoer van harddrugs vanuit Aruba naar Nederland met behulp van cateringtrolleys in vliegtuigen.

In dat onderzoek is gebleken dat zich ook in Nederland een aanzienlijk aantal personen bezig hield met het aldaar invoeren van de drugs en het vervolgens verspreiden daarvan op de Nederlandse markt. Die verdachten zijn gedurende de actie van dinsdag in Nederland aangehouden door de Nationale Recherche. Op Curaçao is door het lokale RST een huiszoeking verricht. Het Openbaar Ministerie (OM) van Aruba heeft in verband met de acties nauw samengewerkt met het Landelijk Parket te Rotterdam en met het parket op Curaçao.