Lezing UNA: Curaçao, UPG of LGO?

bron: UNA

Land en gebied overzee of ultraperifeer gebied: wat is de beste keuze voor Curaçao? Dr. Flora Goudappel, universitair hoofddocent Europees recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, zal op 20 november 2008 om 20.00 uur in de aula van de UNA een openbare lezing verzorgen over bovenstaand thema.

Door middel van een juridische analyse zal zij tot een antwoord op de vraag proberen te komen, wat de beste keuze is voor Curaçao. Deze analyse zal bestaan uit de mogelijkheden die zowel de LGO status als de UPG status kunnen bieden, onder andere door voorbeelden van enkele overzeese gebieden van andere lidstaten van de EU te gebruiken en door de eisen en mogelijkheden van Curaçao zelf tegenover de Europese mogelijkheden te plaatsen. Ook zullen de toekomstige ontwikkelingen binnen het Koninkrijk en binnen de EU aan bod komen.

Aan te bevelen over dit onderwerp is ook het boek Schurende rechtsordes, Over de Europese Unie, het Koninkrijk en zijn Caribische gebieden, ed. Bröring/Kochenov/Hoogers/Jans, Europa Law Publishing, 2008