Acht jaar cel voor ontvoering Claudia Melchers

De twee hoofdverdachten van de ontvoering van miljonairsdochter Claudia Melchers zijn in hoger beroep veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf. Voor Izaan Moenir-Alam betekent het vonnis van het Amsterdamse gerechtshof dat hij twee jaar minder de cel in hoeft; voor zijn neef Lorenzo blijft de straf gelijk.

Ondanks de lagere straf oordeelt het hof hard over Izaan, onder meer omdat Melchers als onschuldig slachtoffer voor de ogen van haar eigen kinderen werd ontvoerd.

Volgens het hof staat vast dat Izaan ,,een leidende rol'' in de uitvoering van de ontvoering heeft gespeeld. Lorenzo was als de bedenker van de kidnapping ,,de intellectuele dader''. Hij was niet bij het in de praktijk brengen ervan betrokken.

Izaan heeft toegegeven de ontvoering te hebben uitgevoerd. Lorenzo ontkent iedere betrokkenheid. Het gerechtshof gelooft daar echter niets van.

Claudia Melchers werd in september 2005 gekidnapt in Amsterdam. De ontvoerders hielden haar vast in een vakantiehuisje; drie dagen later kwam ze vrij in de buurt van Arnhem. Er is nooit losgeld betaald.