Antillen houden van Bijleveld

Willemstad - De Antilliaanse minister van Financiën Ersilia de Lannooy heeft vrijdagmiddag op Curaçao gezegd dat is gebleken ,,dat er daadwerkelijk Nederlanders zijn die van ons houden. Wij op onze beurt houden van Ank Bijleveld.'' De Lannooy deed haar uitspraak tijdens de ondertekening van een akkoord tussen Nederland en de Nederlandse Antillen over de schuldsanering.

,,Je hoort wel eens kritiek van mensen die zich afvragen of de Nederlanders wel van de Antillen houden", aldus De Lannooy. ,,In het geval van de staatssecretaris kan ik daadwerkelijk stellen dat ze van ons houdt."

De staatssecretaris van Koninkrijksrelaties onderging de vriendelijke woorden van de minister met een grote glimlach. De Antilliaanse premier Emily de Jongh-Elhage prees Bijleveld daarna ook uitgebreid voor haar inzet voor de Antillen. Ook directeur Emsley Tromp van de Bank van de Nederlandse Antillen toonde zich zeer tevreden met de samenwerking met Nederland. ,,De sanering van de Antilliaanse schulden is een lang en moeilijk proces geweest. Dat we nu een handtekening kunnen zetten is een mijlpaal. Bijleveld gaf aan dat Nederland met de afspraken heeft aangetoond een ,,betrouwbare partner'' te zijn. ,,Voor ons is afspraak ook daadwerkelijk afspraak.

Ersilia de Lannooy: wij houden van Ank Bijleveld (0'49").