'Bij ons in Scharloo' te zien op BVN

bron: BVN

HILVERSUM - Zondag 28 december brengt BVN de NPS documentaire 'Bij ons in Scharloo' over de achterstandswijk Scharloo in Willemstad. Hierin ziet managing director George Schmit van Stichting Monumentenzorg Curaçao kansen om een arme, verwaarloosde wijk te ontwikkelen door haar monumenten te restaureren. De documentaire legt de spanningen bloot die de toekomstige veranderingen bij de bewoners oproepen.

Kleurrijke bewoners met verschillende achtergronden geven hun ongezouten mening over de plannen van Monumentenzorg. De enthousiastelingen denken dat de buurt zal opbloeien vanwege de toestroom van toeristen. Maar de bedoelingen van de 'witte Hollanders' van Monumentenzorg worden ook met de nodige argwaan bekeken. Sommige bewoners vrezen dat de plannen alleen gebruikt worden om er geld mee te verdienen.

De documentaire 'Bij ons in Scharloo' is een coproductie van NPS en het Prins Bernhard Cultuurfonds en wordt op 28 december uitgezonden op BVN. Kijk voor de uitzendtijden per regio in de digitale TV-gids op www.bvn.tv