Bijna al het geld van AMFO benut in 2008

Willemstad – De Stichting Antilliaanse Mede Financierings Organisatie (AMFO) heeft in 2008 nagenoeg al haar fondsen geïnvesteerd in NGO-projecten op de Nederlandse Antillen.

Dit maakte AMFO-directeur Stanley Betrian gisteren bekend tijdens een persconferentie ter afsluiting van het jaar. Ook nam de directeur afscheid van de organisatie, aangezien zijn contract bij de stichting per 31 december afloopt. Zijn opvolger is Reinoudt Karsdorp, die per 1 maart begint. De tussenliggende periode wordt overbrugd door Charles do Rego.

Het totale bedrag dat in 2008 beschikbaar werd gesteld voor NGO-projecten was 23 miljoen gulden. Deze donorgelden zijn afkomstig van het Nederlandse ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De financieringen zijn als volgt verlopen:

Bonaire anderhalf miljoen gulden voor bijna 20 projecten, Curaçao ruim 13 miljoen gulden voor bijna 40 projecten, Saba meer dan zes ton voor 4 projecten, Sint Eustatius 7 ton voor meer dan 5 projecten en Sint Maarten 3.2 miljoen gulden voor zo'n 15 projecten.