FKP mag huis niet vlak voor kerst ontruimen

Willemstad - Martiniëla Marylou Pieter kan in ieder geval tot 13 januari met haar kinderen in haar FKP-huis blijven wonen. Dat heeft de rechter van het Gerecht in Eerste Aanleg van de Nederlandse Antillen maandag bepaald.

Voor die datum moet de Fundashon Kas Popular de rechter duidelijk hebben gemaakt op basis van welke criteria er wordt bepaald wie op welk moment in een FKP-huis kan wonen. FKP en Martiniëla Pieter stonden tegenover elkaar omdat de vrouw een huis van FKP is gaan bewonen, zonder dat ze daar volgens FKP recht op heeft. Volgens FKP moet de vrouw de woning aan de Kaya Sakado, nummer 30 verlaten, Pieter weigert.

Saran Inderson stelde in haar pleitnota het 'betreurenswaardig en frappant' van FKP te vinden dat ze de vrouw 'net twee dagen voor kerst' met haar gelukkig gezin uit een woning wil plaatsen.

Pieter stelt al zeventien jaar bij FKP ingeschreven te staan. FKP ontkent die bewering en wijst erop dat Pieter in 2000 uitgeschreven is omdat ze niet heeft gereageerd op een aangetekende brief.

Uitspraak in de zaak volgt op 13 januari 2009. Daarmee is in ieder geval aan het verzoek van Inderson voldoen om het gezin gedurende de feestdagen in hun huis te laten wonen.