Ieder kind een kerstcadeau!

bron: Dolfijn FM

Onder het motto ‘Voel je goed, doe iets goeds!’ houdt radiozender Dolfijn FM dit jaar voor de derde keer haar actie ‘Ieder kind een kerstcadeau’. In de maand december zamelt de zender cadeau’s in van luisteraars en bedrijven, die vervolgens verdeeld worden onder kinderen op Curacao die waarschijnlijk geen cadeautje krijgen met de kerst.

In de Dolfijn FM studio staat een grote kerstboom. Dolfijn FM roept al haar luisteraars op om met cadeautjes naar de studio op Seaquarium Beach te komen en de pakjes daar onder de boom te leggen. Cadeautjes hoeven niet groot te zijn. Belangrijk is wel dat de cadeautjes ‘nieuw’ en ingepakt zijn en dat ervan bekend is voor welke leeftijd ze zijn en of ze voor een jongen of een meisje zijn.

Premier
De DJ’s van Dolfijn FM brengen de cadeaus die binnengekomen zijn, naar verschillende instellingen, zoals kindertehuizen, scholen in minder rijke wijken en weeshuizen. Ook zullen verschillende bekende Curacaoenaars een bijdrage leveren aan de actie. Maandag 8 december wordt het startschot voor de actie gegeven, traditiegetrouw door premier Emily de Jongh-Elhage. Zij zal dan de eerste cadeautjes onder de kerstboom in de Dolfijn FM studio zal leggen.

Logisch
De actie ‘Ieder kind een kerstcadeau’ is een logische actie voor Dolfijn FM. Stationmanager Egon Sybrandy legt uit: “Het hele jaar geven we prijzen weg aan luisteraars, zo vlogen 2 luisteraars naar Nederland voor het Symphonica in Rosso concert van Lionel Richie, gaven we tickets naar Miami weg en werd vorige week nog iemand blij gemaakt met een Playstation 3. Aan het eind van het jaar vragen we luisteraars om iets terug te doen. Uiteraard geven wij de cadeau’s die de luisteraars aan ons geven, ook weer weg. Het maakt niet uit of je een, twee of tien cadeautjes brengt, het gaat om het gebaar.”

Behalve met cadeautjes is Dolfijn FM ook ieder jaar erg dankbaar aan luisteraars die zich op andere manieren inspannen voor de actie. Sybrandy: “Die initiatieven worden erg op prijs gesteld: luisteraars die aanbieden om een ochtend cadeautjes met hun auto naar de organisaties te brengen, luisteraars die grote dozen komen brengen, waar de pakjes in kunnen, mooi om te zien wat er elk jaar aan reacties binnenkomt.”

De actie ‘Ieder kind een kerstcadeau’ begint op maandag 8 december en duurt tot Kerstavond 24 december. Cadeau’s zijn langs te brengen in de Dolfijn FM studio op Seaquarium Beach, naast Mambo. Meer informatie is te vinden op www.dolfijnfm.com. Dolfijn FM is te beluisteren op 97.3FM en via TDS-kanaal 98.