Kritiek Bijleveld op pensioenregeling politici Curaçao

Willemstad - Staatssecretaris Ank Bijleveld (Koninkrijksrelaties) heeft vrijdagmiddag op Curaçao openlijke kritiek geleverd op het besluit van de Curaçaose politici om hun pensioen te verbeteren.

,,De timing is helemaal verkeerd, aldus de staatssecretaris,. ,,Daarnaast zijn er zoveel zaken op Curaçao, zoals onderwijs en gezondheidszorg, die dringend geld nodig hebben. In de Eilandsraad van Curaçao is donderdag door de politici een verbetering aangenomen van de eigen pensioenregeling.

Bijleveld gaf aan een ,,onbehaaglijk gevoel'' te hebben over die beslissing. ,,In Nederland wordt dit ook volstrekt niet begrepen. Ze gaf aan dat ze begreep dat de regeling een keer aangepast moest worden omdat er nu Eilandsraadsleden premie betalen, zonder dat hun pensionering goed is geregeld.

,,Maar ik kan niet begrijpen waarom dit net op dit moment moest. Gedeputeerde Mike Willem (Financiën) gaf in een reactie aan dat Bijleveld zich niet op juiste informatie baseerde, dat er niets opmerkelijks in de actie van de aanpassing van de pensioenen schuilde en dat het een legitieme aanpassing betrof.

Gesprek met Ank Bijleveld over de pensioenen (1'54").