Kritiek PAR op spoeddebat

Willemstad - Volgens Glenn Sulvaran, fractievoorzitter van de PAR in de Staten, waren er twee redenen waarom zijn partij dinsdag niet aanwezig was tijdens het spoeddebat over de rellen op 15 december. Het debat kon geen doorgang vinden vanwege te geringe aanwezigheid van de Statenleden.

Sulvaran stelt dat hij wist dat de Statenleden van de andere eilanden niet aanwezig zouden zijn. Voor hen is 23 december een lastige datum, zo legt Sulvaran uit, omdat ze pas de 24e terug kunnen vliegen en dan laat voor kerstmis thuis zijn. ,,Daarmee zou het een Curaçaos parlement worden, in plaats van een Antilliaans parlement. Dat is niet wenselijk", aldus de PAR-fractievoorzitter.

Daarnaast zit het Sulvaran dwars dat er gesproken zou gaan worden over zaak die nog 'sub judice', onder de rechter is. ,,Dwigno Puriel is gearresteerd en ik ben van mening dat het Openbaar Ministerie zich eerst over de zaak moet buigen voordat het parlement dat doet. Dat is altijd gebruikelijk geweest." Als de Staten zich daar niet aan houdt, wordt een gevaarlijk precedent geschapen, zo meent Sulvaran.