Makkelijker voor toeristen uit Colombia om visum te krijgen voor de Nederlandse Antillen

bron: Voorlichtingsdienst Nederlandse Antillen

Het wordt voor personen met de Colombiaanse nationaliteit makkelijker gemaakt om de Nederlandse Antillen als toerist te bezoeken.

Hiertoe is besloten door de Minister van Algemene Zaken en Buitenlandse Betrekkingen, mw. Emily de Jongh-Elhage en de Minister van Justitie van de Nederlandse Antillen, de heer David Dick.

Om ten aanzien van het visumbeleid zoveel mogelijk uniformiteit tussen de landen te betrachten en de economie verder de nodige impulsen te geven is door de Minister-president en de Minister van Justitie besloten om onderstaande wijziging in het huidige visumbeleid door te voeren.

Besloten is om personen met de Colombiaanse nationaliteit, die op grond van het Landsbesluit P.B. 2007 no.71 (inzake instellen visumplicht) visumplichtig zijn, van genoemde visumplicht te ontheffen indien zij in het bezit zijn van een geldig visum voor Canada, de Verenigde Staten van Amerika of het Schengengebied, dat ten minste éénmaal daadwerkelijk is gebruikt;

De verblijfsperiode van betrokkene in de Nederlandse Antillen mag de geldigheidsduur van bovengenoemde visum niet overschrijden. Het visumbeleid van de Nederlandse Antillen wordt vastgesteld door de ‘visumwerkgroep’ met hierin vertegenwoordigers van de Ministeries van justitie en Algemene Zaken en Buitenlandse Betrekkingen.