The Movies introduceert digitale technologie in al haar zalen

bron: The Movies

Curaçao is klaar om de pionier te worden voor het hele gebied voor wat betreft vernieuwingen in de filmindustrie. MetaCorp heeft besloten een miljoeneninvestering te doen in hypermoderne gesofisticeerde apparatuur, en daarmee het eiland naar een hoger niveau te brengen voor wat de moderne technologie te bieden heeft. Tijdens de eerste maanden van het nieuwe jaar wisselen The Movies en The Cinemas op Riffort de 35mm technologie in voor de digitale technologie en in enkele gevallen voor de technologie bekend als 3-D. Met deze investering gaat ons eiland behoren bij de groten ter wereld die ook dit nieuwe tijdperk betreden.

Door deze modernisering kunnen filmliefhebbers kennis maken met een hogere kwaliteit film, en een voor Curaçao niet eerder gekend digitaal niveau bereiken. Om van 35mm film te veranderen in digitale film is een grote verandering voor The Movies. Met het nieuwe systeem hoeft de filmoperateur geen zware grote rollen meer te dragen en hoeft niet meer te wachten op filmrollen die met containers uit de Verenigde Staten moeten komen, maar heeft slechts een “hard drive” met de film nodig om de film in een computer down te loaden en aan het publiek te vertonen. Het neemt niet veel ruimte in, en geeft een veel hogere kwaliteit dan wat we gewend zijn.

MetaCorp investeert in twee systemen: digitale technologie en de nog modernere 3-D technologie. Van de twaalf zalen op Curaçao, zes bij The Movies en 6 bij The Cinemas in het nieuwe Renaissance project te Riffort, worden tien zalen gereed gemaakt voor digitale projecties en twee voor 3-D projecties. Voor de laatste krijgen de klanten een speciale bril bij de ingang zodat ze driedimensionaal van de film kunnen genieten. Zo kun je het idee krijgen dat beelden vanaf het beeldscherm op je af komen.

Er moet opgemerkt worden dat eenzelfde investering op Aruba gedaan zal worden, waar MetaCorp twaalf zalen exploiteert; de zes bestaande zalen van The Cinemas in Renaissance Marketplace en de zes zalen van The Cinemas in Paseo Herencia Mall. Ook hier zullen twee zalen gereserveerd worden voor 3-D films en de overige tien zalen gaan over op digitale projecties.

Ook moet opgemerkt worden dat met de geavanceerde technologie alle filmproducenten beide systemen hanteren; dus zowel de 35mm en de digitale technologie. Met deze verandering kan degene die een film komt kijken bij The Movies of The Cinemas niet alleen meer genieten van het digitale geluid dat al in de zalen gebruikt wordt, maar ook van een hogere kwaliteit filmbeelden en speciale effecten die de digitale en 3-D technologie biedt. Met deze grote investering hoopt MetaCorp weer als pionier in de regio te opereren door films van superieure kwaliteit aan te bieden.