Nevenfuncties directeur Curoil

Willemstad - Curoil-directeur Gensley Capella is gedurende zijn dienstverband bij de overheids-nv betrokken (geweest) bij een vijftal bedrijven op Curaçao en Aruba, die allen actief zijn op het gebied van oliehandel en/of aan raffinage gerelateerde activiteiten. Dit zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.

Capella is aandeelhouder, directeur, belanghebbende en/of adviseur bij de volgende bedrijven en stichtingen: Waste Oil Management, GC Trading and Services, Stichting Administratiekantoor Oleum (alledrie op Curaçao), Waste Oil Management en GT Trading and Services (beide op Aruba).Volgens zijn arbeidscontract is het de directie verboden om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de aandeelhouder of de Raad van Commissarissen nevenfuncties te aanvaarden, diensten voor derden te verrichten, dan wel in eigen beheer of door middel van anderen een bedrijf uit te oefenen.

Dit meldt een conceptbrief van de RvC aan juridisch aandeelhouder van Curoil, privatiseringsstichting StIP, naar aanleiding van het werk van vier kantoren (Forensic Services Caribbean, Deloitte, KPMG en VanEps Kunneman VanDoorne) in verband met het RCM Capital Holding-incident ("toko in een toko").