Onderzoek naar stemgedrag

Willemstad - In het onlangs gehouden onderzoek, uitgevoerd door Sentro di 'Doktor', het centrum voor politieke vorming verbonden aan het Curaçao Institute for Social and Economic Studies (Curises), is de respondenten gevraagd of zij bij een referendum voor of tegen de afspraken gemaakt in de Ronde Tafel Conferentie zouden stemmen.

Het onderzoek vond plaats voor de RTC en werd gisteren in het programma Shap Polítiko gepresenteerd. Een meerderheid van 37 procent zal voor stemmen, 26 procent zegt tegen te stemmen en 36 procent weet het nog niet. Dat schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag.

Opvallend is dat de grootste groep (25 procent) binnen de tegenstemmers als reden opgeeft niet genoeg geïnformeerd te zijn. Terwijl anderen zeggen los te willen zijn van de andere eilanden (21 procent). Eenzelfde percentage (21 procent) zegt geen vertrouwen te hebben. Van degenen die het nog niet weten zegt de grootste groep (55 procent) onvoldoende kennis te hebben om op basis daarvan een keuze te kunnen maken.Veertien procent neemt dan ook expliciet een afwachtende houding aan.