Opening Regionaal Servicecentrum van Nederland op Bonaire

bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Op dinsdag 16 december om 16.30 uur opent staatssecretaris Ank Bijleveld-Schouten het Regionale Servicecentrum van Nederland voor Bonaire, aan de Kaya Internationaal z/n (APNA-gebouw) te Kralendijk. De opening wordt om 19.00 uur op het Wilhelminaplein gevierd met een concert van de Nederlandse zangeres Hind en de Happy Band uit Bonaire. Het concert is voor alle inwoners van Bonaire vrij toegankelijk. Gastvrouw is staatssecretaris Bijleveld, gastheer is gezaghebber Thodé.

Het Regionaal Servicecentrum coördineert vanaf 1 januari 2009 de activiteiten in de aanloop naar de toekomstige positie van ‘bijzondere gemeente’. Het goed uitvoeren van de overheidstaken staat hierbij centraal. Het gaat onder andere om verbetering van het onderwijs, de veiligheid, volksgezondheid en infrastructuur. De uitvoerings-diensten van Nederlandse ministeries, inspecties en vergunningverleners werken hiervoor in het nieuwe centrum samen. Behalve op Bonaire, worden ook op de eilanden Saba en Sint Eustatius kantoren van het Regionaal Servicecentrum geopend. Henk Kamp, lid van de Tweede Kamer, oud minister van Defensie en Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, is per 1 januari 2009 benoemd tot commissaris voor de BES-eilanden. Vanuit het kantoor op Bonaire zal hij er onder andere op toezien dat de beleidsplannen van de ministeries aansluiten op de dagelijkse praktijk op de eilanden.

Staatssecretaris Bijleveld heeft ter gelegenheid van de opening van het kantoor de Nederlandse zangeres Hind en haar band gevraagd om een speciaal optreden te verzorgen. In 2003 eindigde Hind in de halve finale van de eerste editie van Idols. In 2004 werd zij onderscheiden met de Edison voor Beste Nieuwe artiest in Nederland. Zij heeft een divers repertoire, van pop tot fado, van jazz tot Arabische klassiekers. Hind en haar band treden ook op tijdens het Koninkrijksconcert op 14 december te Curaçao. De Happy Band, met name geliefd bij de jeugd op Bonaire, speelt op het concert vooral salsa en merengue.