Premier eist rectificatie van Wiels

Premier Emily de Jong-Elhage (PAR) eist een rectificatie van Eilandsraadlid Helmin Wiels (PS) en begint eventueel ook een rechtszaak wegens laster naar aanleiding van de verklaringen die Wiels maandag uitte na zijn vrijlating. Dit heeft de premier gisteren verklaard in 'Telenotisia'.

Wiels beschuldigde de premier ervan opdracht te hebben gegeven om op de demonstranten in te slaan. Ook zou ze volgens Wiels hebben gezegd 'zelfs als er doden zouden vallen' door te gaan met het ondertekenen van de Ronde Tafel Conferentie (RTC) akkoorden. De premier zegt deze beschuldigingen niet te accepteren.

Wiels werd maandag tijdens de demonstratie gearresteerd. Aan het eind van de dag werd hij vrijgelaten.

Glenn Sulvaran, leider van de Statenfractie van de PAR, gaf gisteren aan niet te spreken te zijn over de beschuldigingen van Wiels.

Sulvaran heeft het over 'terroristische acties' die hij volledig afkeurt. Hij ziet de protest demonstraties niet los van de bedreigingen die zouden zijn geuit aan het adres van de Antilliaanse premier. De RTC werd maandag verplaatst wegens een bommelding en een doodsbedreiging aan een van de aanwezige premiers. Volgens Radio Z-86 zou de Antilliaanse minister-president met de dood zijn bedreigd, evenals haar dochter die in het buitenland woont.