Premier schrikt van hardheid Curaçaose protesten

Willemstad - De Nederlandse premier Jan Peter Balkenende zegt geschrokken te zijn van de 'signalen' die hij de afgelopen dagen op Curaçao heeft meegekregen. Hij zei dat op Curaçao na afloop van de ondertekening van de Toetsings-Ronde Tafel Conferentie, De premier somde tijdens de persconferentie op wat hem allemaal was
opgevallen:

"Tijdens het Koninkrijksconcert op zondag werd de Antilliaanse gouverneur door demonstranten het leven zuur gemaakt. De Nederlandse zangeres Hind werd tijdens hetzelfde concert uitgefloten.Demonstranten gebruikten Davidssterren als protestmiddel. Er was sprake van een een bommelding. Demonstranten uitten bedreigingen. Dat kan niet de toekomst zijn van Curaçao", aldus de premier.

Staatssecretaris Ank Bijleveld-Schouten (Koninkrijksrelaties) voegde daaraan toe het gebruik van Davidssterren door demonstranten eveneens 'totaal not done' te vinden. Ze noemde het aantal demonstranten in haar ogen verder 'niet groot'. "Volgens mij moeten we blijven uitleggen dat de staatkundige ontwikkelingen veel goeds voor de mensen opleveren. De schuldsanering, de afspraken voor rechtshandhaving. Voor de bevolking betekent het heel veel. Dat moeten we blijven uitleggen."

Dan zullen de protesten volgens haar verder afnemen.