Spoeddebat gaat niet door

Willemstad – Het spoeddebat in de Staten dat dinsdagmiddag gepland stond over de rellen van maandag 15 december kon niet doorgaan omdat het quorom niet werd gehaald. Alleen de Statenleden van de partijen Forsa Kòrsou, MAN en PNP kwamen opdagen. Daarop heeft Statenvoorzitter Pedro Atacho een nieuwe datum gesteld voor het debat op 15 januari.

Het spoeddebat was aangevraagd door de partijen MAN en Forsa Kosou, de achterliggende reden ervan was de aanhouding maandag van Statenlid Dwigno Puriel (MAN) op 15 december door de politie tijdens een demonstratie voor het WTC. Bij de bijeenkomst zouden ook minister van Justitie David Dick en minister-president Emily de Jongh-Elhage aanwezig zijn.

Dwigno Puriel noemt het in een reactie 'onbegrijpelijk' dat zoveel partijen het hebben laten afweten. ,,Ik had helemaal niet verwacht dat de andere partijen niet zouden komen opdagen. Ik heb de afgelopen dagen gesproken met Statenleden Jamaloodin en Spencer van de PAR en had de indruk dat ze zich ook druk maakten over wat er is gebeurd op 15 december. Maar ze zijn niet op komen dagen."

MAN en Forsa Kòrsou hebben inmiddels een nieuwe spoedvergadering aangevraagd, vanwege het belang van de zaak.