UNA start met nieuwe opleidingen in 2009

Daags vóór Kerstmis hebben de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA) en de stichting Curises voor de rechtbank een flinke stap vooruit gezet naar de afbouw van de onderlinge relatie.

Daar is afgesproken dat vanaf 1 november geen opleiding meer aan Curises mogelijk is waarvoor een UNA diploma wordt afgegeven. Een uitzondering hierop vormt de start op 15 januari a.s. van een laatste Curises master accountancy opleiding met UNA diploma om tegemoet te komen aan de accountantskantoren die daar op gerekend hadden. Intussen is de UNA zelf al een heel eind op weg om bij de aanvang van het nieuwe academische jaar in september 2009 samen met de Erasmus Universiteit in Rotterdam en anderen een volwaardige mastersopleiding in accountancy en register accountant op te starten.

De ongemakkelijke relatie tussen UNA en Curises heeft ervoor gezorgd dat partijen via hun advocaten voor de rechter overleg voeren over een planmatige afbouw van de relatie met als hoofdmotief om de huidige studenten niet de dupe te laten worden in de zin dat zij vóór 1 november ingeschreven bij Curises na afronding van hun studie niet het door hen verwachte diploma van UNA ontvangen.