VBC waarschuwt voor dictatuur

bron VBC

Met gemengde gevoelens heeft de VBC kennis genomen van de resultaten welke de Koninkrijksdag d.d. 15 december 2008 heeft opgeleverd.

Enerzijds is het verheugend om vast te stellen dat er een unaniem akkoord tussen betrokken partijen bereikt is ten aanzien van het verdere verloop van het staatkundig herstructureringsproces en dat Ronde Tafel Conferentie concrete conclusies heeft opgeleverd. Gestart kan worden met de implementatiefase die alle ingrediënten en perspectieven omvat voor een welvarende toekomst van Curaçao.

Anderzijds moet geconstateerd worden dat protesten tegen voornoemd proces steeds grimmiger en intimiderender worden. In een democratie bestaat het recht om te demonstreren echter hanteren van middelen als doodsbedreigingen van bestuurders en hun familie, doorzeven van een Sede van een politieke partij met kogels, bommeldingen etc zijn naar oordeel van de VBC echter onacceptabel.

Met betrekking tot het onderdeel politie optreden is het aan te bevelen om een onafhankelijk onderzoek in te stellen teneinde na te gaan of binnen het algemeen aanvaardbaar en wettelijk kader is gehandeld.

Er moet nu een lijn worden getrokken anders glijdt Curaçao af naar een dictatuur zoals dat zich in andere landen heeft voltrokken.

De VBC doet een beroep op de autoriteiten en de samenleving om alles in het werk te stellen om het niet zover te laten komen.