Gedeputeerde van Onderwijs, Cultuur en Sport maakt kennis met de nieuwe burgemeester van Rotterdam

bron: Antillenhuis

Donderdagochtend heeft mw. Marilyn Alcalá-Wallé, Gedeputeerde van Onderwijs, Cultuur en Sport, een kennismakingsbezoek afgelegd bij de Rotterdamse burgemeester Achmed Aboutaleb. De heer Aboutaleb is tevens voorzitter van de zgn 21 Antillengemeenten.

De Gedeputeerde maakte gebruik van het gesprek om afspraken die met Aboutalebs voorganger Ivo Opstelten zijn gemaakt te consolideren. De heer Aboutaleb vertelde de Gedeputeerde dat hij zelf lang in het onderwijs werkzaam is geweest en diverse malen op Curaçao is geweest. Aboutaleb zegde zijn medewerking toe in de turn around van de Feffik (tweede kans onderwijs). Zo bood hij hulp aan om Antilliaanse jongeren die het spoor tijdelijk kwijt zijn, kansen te bieden door samen op te trekken. Door de samenwerking met Curaçao, kan aan de jongeren die op Curaço wonen een nieuwe kans worden geboden, en de jongeren die in Nederland wonen (grotendeels afkomstig van Curaçao) helpen nadenken om te kijken wat hun mogelijkheden zijn.

De Gedeputeerde bood het boek “Artists van Curaçao”, van auteur Sinaya Wulfert aan, vanwege het feit dat Curaçao dit jaar het Jaar van de Cultuur viert.

-------------------
Foto: Antillenhuis