Jesus-Leito houdt vast aan schema

bron: Antilliaans Dagblad

Willemstad – Gedeputeerde Zita Jesus-Leito (Staatkundige Structuur) weet nog niet wie Armin Konket gaat vervangen als voorzitter van de referendumcommissie. Maar ze wil wel vasthouden aan de oorspronkelijke planning van het referendum.

Dat zei de gedeputeerde gisteren in een reactie op de vragen die de Eilandraadsleden gedurende de hele dag naar voren hadden gebrachten in de Eilandraadvergadering over het aanstaande referendum.

Om 'voor eind april' een referendum te kunnen houden, zoals Jesus-Leito wil, moet de commissie – zoals in de oorspronkelijke planning staat vastgelegd – op 2 februari met een rapport komen over de vraagstelling en de te volgen aanpak. Zodat het bestuurscollege er over kan beslissen. ,,De registratie van stemgerechtigden moet zestig dagen voor de referendumdatum worden gesloten", aldus Jesus-Leito.

Omdat er na april verschillende examens en tentamens staan gepland, wil de gedeputeerde geen uitstel. ,,Het stemmen vindt veelal plaats op de scholen, we willen dat niet mengen met de examens."

De gedeputeerde benadrukte in haar antwoord, dat werd gegeven aan het einde van de dag, nogmaals dat alle werkzaamheden van de commissie onafhankelijk van de politiek moeten plaatsvinden,