Nog steeds geen duidelijk in moordzaak La Rousse

bron: Antilliaans Dagblad

Willemstad – De zaak van de moord op eigenaar van restaurant La Rousse, Pim Timmermans, is gisteren uitgesteld. Officier van Justitie Andrea wilde meer weten over de verklaring die verdachte Ingomar Catharina gisterochtend deed. Volgens de 20-jarige Catharina heeft hij niet zelf de trekker overgehaald in de nacht van 16 juli, maar heeft hij alle details over de zaak gehoord van 'Juni', kapper op de Bergaltenaweg. Daarmee kwam Catharina terug op eerdere verklaringen.

De officier wil dan ook eerst 'Juni' horen voordat de zaak tegen Catharina verder kon gaan; die is verdaagd naar 4 maart. Gistermiddag stonden de drie anderen in dezelfde zaak voor de rechter. Vanwege onderlinge bedreigingen waren de zaak uit elkaar gehaald.

Rudolph Henrietta (20), Fabian Peterson (16) en Michelangelo Reymond (17) worden verdacht samen met Catharina Pim Timmermans te hebben omgebracht, toen die in de nacht van 16 juli met zijn vrouw en een ober in Penstraat van zijn restaurant naar zijn huis in dezelfde straat liep. Eerder had de als zwakbegaafd omschreven Ingomar details over de zaak verteld. Harde bewijzen ontbreken echter. Gisteren trok hij die in, zodat ook de zaak tegen Henrietta, Peterson en Reymond verder niet werd behandeld. De drie worden vrijdag 30 januari om 14.00 uur weer verwacht.