Oliver Sacks doopt zwembad Lions Dive Hotel!

bron: Lion's Dive hotel

De wereldberoemde neuroloog en bestseller schrijver Oliver Sacks heeft vrijdag jl. het gloednieuwe 50 meter zwembad van het Lions Dive & Beach resort Curaçao gedoopt.

Hij deed dit in bijzijn van een select gezelschap en de voltallige Amerikaanse Doug Stern Swimming Club. Het zwembad is vernoemd naar deze beroemde Amerikaanse zwemcoach, wie in 2007 is overleden. Doug Stern kwam 22 jaar geleden met zijn zwemploeg voor het eerst op Curaçao, en keerde hier sindsdien jaarlijks terug om te trainen. De zwemmers hebben op Curaçao de ideale omstandigheden gevonden. Afgelopen week hadden ze de primeur dat ze hun trainingen in zee met die in het gloednieuwe zwembad konden combineren.

Volgens Oliver Sacks, al jaren lid van de zwemploeg, is hiermee een compleet trainingsresort gecreëerd.

Voor General Manager Will Vogels kwam er een droom uit nu hij het resort met
een 50 meter trainingsbad heeft kunnen uitbreiden. “Wij zijn hiermee het eerste hotel in de Cariben met zo’n groot zwembad. Ook de vele gasten hebben er in de afgelopen dagen al gretig gebruik van gemaakt.”

Het Lions Dive & Beach resort hoopt naast duikers, mountainbikers en fietsers nu ook zwemmers in het hotel te kunnen faciliteren.