PAR wil gezamenlijk overleg

Willemstad - PAR-leider en premier Emily de Jongh-Elhage heeft via partijgenoot en Statenvoorzitter Pedro Atacho een uitnodiging doen uitgaan naar alle politieke partijen op het eiland voor overleg over het staatkundig proces. Het is de bedoeling dat de partijen morgen tussen twee en vijf uur samenkomen in het Because Entertainment Center om over dit onderwerp van gedachten te wisselen.

De bijeenkomst van morgen is er een met een open agenda, waarbij over de verschilpunten op staatkundig gebied, de oplossingen hiervoor, het te houden referendum en het hierop volgende proces zal worden gesproken.

Voor zover de Amigoe kon nagaan zijn alle politieke partijen op het eiland voor dit overleg uitgenodigd.

De grootste oppositiepartij MAN heeft haar twijfels over deelname aan het overleg. De partij is van mening dat het referendum moet worden afgewacht, zodat het volk zich over het proces kan uitspreken. Dit was ook de reden waarom de blauwe partij eind vorig jaar bedankte voor deelname aan de bemiddelingspoging van de Raad van Kerken. Zo schrijft Amigoe.

De MAN heeft ook haar bedenkingen bij de onlangs geïnstalleerde referendumcommissie en is van mening dat alle schijn van partijdigheid in dit verband moet worden vermeden. De partij heeft zich dan ook gekeerd tegen het voorzitterschap van huidig directeur van de Directie Bestuurlijke en Constitutionele Zaken, Armin Konket, als voorzitter van de commissie. De MAN zou alleen bereid zijn om morgen te verschijnen, als alle bovenvermelde punten ter discussie worden gesteld.