Academy Hotel opent 16 februari zijn deuren

Bron: Paradise FM

Het voormalig Hotel Washington in Punda wordt 16 februari aanstaande officieel geopend. Twee en ene half jaar geleden is CHATA begonnen met het plan om een “praktijkstage” hotel te openen op Curacao. Naar het voorbeeld van Het College Hotel in Amsterdam is een eigen “curaçaosch“ concept ontwikkeld, hetgeen uniek is voor de Caribbean en de Nederlandse Antillen.

De visie is om lokale horeca, toerisme en hospitality studenten beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt gedurende hun opleiding aan één van de 10 (Hospitality) opleidingen op Curaçao.

Een zogenaamde “real (guest) life experience “voordat de student de studie afmaakt of een loopbaan gaat vervolgen in de groeiende horeca en hotel sector op Curacao.

De stage zal maximaal 10 weken zijn en de studenten worden begeleidt door (praktijk) docenten van de 6 samenwerkende scholen, door ouderejaars studenten en door leermeesters/staff die in dienst zijn van Het Academy hotel. Er zullen totaal 1000 studenten per jaar ( gemiddeld 80 per maand en van verschillende niveaus en studierichtingen) de kans krijgen om in totaal 42 posities binnen het hotel te bekleden.

De gasten zullen van te voren geinformeerd worden over dit unieke project en kunnen van te voren kiezen voor het concept : Een 3 sterren stadsboutique hotel met een 5 sterren service dat door “young professionals in training “ wordt gerund.

Douwe van der Kooij sprak met Tirza Garmes-Daal, manager van het hotel. Zij vertelt wat er nu zo uniek is aan dit hotel (3'58").