Antillianen in boek over ‘Lintjesregen’

bron: Willemstad Netwerk

Drie Antillianen en twee Arubanen vertellen in ‘Lintjesregen’ hun persoonlijke verhaal achter de Koninklijke onderscheiding die zij kregen uitgereikt.

Voor haar boek ‘Lintjesregen’ interviewde Orchida Bachnoe 58 gedecoreerden onder wie de Antillianen Walter Palm, Anna Petrona en John Leerdam en de Arubanen Alwin Toppenberg en Olga Orman. Zij bevinden zich in het gezelschap van beroemdheden als Marco Borsato, Joop van den Ende, Dick Bruna, Liesbeth List en Roger van Boxtel die zich destijds al minister stevig met de Antillen heeft beziggehouden.

Wie zijn al die mensen die vlak voor Koninginnedag tijdens de lintjesregen een Koninklijke onderscheiding krijgen? Wat beweegt hen om zulke uitzonderlijke activiteiten te ontplooien dat het de koningin behaagt om hen een lintje te geven?
Bachnoe beschrijft in 58 interviews het rijke spectrum aan persoonlijke verhalen achter deze moderne helden en hun lintjes. Onder hen bevinden zich mensen die vooral bekend zijn in eigen kring maar ook bekende mensen. Het boek ‘Lintjesregen’ werd op 31 januari, de verjaardag van Koningin Beatrix gelanceerd.