Baby Bèbè Expositie succesvol

Bron: Otti Thomas

Bod van 10.000 gulden voor Clemens Briels’ Antonio

De Baby Bèbè expositie van Rotary Club Willemstad, georganiseerd door Mon Art Gallery, is vrijdagavond goed bezocht. Honderden mensen kwamen kijken naar een van de 117 geitjes, door professionele kunstenaars en scholieren omgetoverd in kunstwerken.

De organisatie is tevreden over deze verkoop-expositie voor het goede doel. Meer dan tien geiten werden verkocht per opbod en nog eens twintig geitjes werden verkocht voor een vaste prijs. "Dat is erg goed voor de opening van een expositie’’, zegt Rotary Club Willemstad voorzitter Patrick Thissen. "De opkomst is geweldig en we verwachten dat er de komende twee weken nog meer geiten verkocht zullen worden.’’


Rotary bestuurslid Stella van Rijn en Daisy Casimiri van Mon Art Gallery zijn beiden erg onder de indruk van de creativiteit van de deelnemers, kunstenaars èn scholieren.

Hoogtepunt van de avond was ongetwijfeld de bekendmaking dat er maar liefst 10.000 Antilliaanse gulden geboden is voor de geit Antonio van de Nederlandse kunstenaar Clemens Briels. De termijn om op deze geit te bieden loopt nog tot woensdag 18 februari, 12.00 uur. Bieden kan via de website van Rotary Club Willemstad, http://www.rotary-willemstad.org/, per telefoon of persoonlijk in Mon Art Gallery.

De organisatie heeft hiertoe besloten omdat het kunstwerk pas op Curaçao arriveerde toen de termijn om een online bod uit te brengen al verlopen was. Liefhebbers hadden daarom geen kans om de geit van Briels te bekijken in Mon Art Gallery.

Het Baby Bèbè project is een vervolg op het succesvolle Arte Bèbè project uit februari 2006. Destijds maakten de deelnemende kunstenaars en scholieren 25 grote kunstwerken van een geit. De kleine geiten van de tweede editie zijn eigenlijk de kinderen en kleinkinderen van deze grote geiten en lijken in sommige gevallen ook op hun voorouders.

De opbrengst van Baby Bèbè komt ten goede aan de jeugdprojecten die Rotary Club Willemstad steunt, zoals naschoolse opvang in Wishi/Marchena. ``Met naschoolse opvang voorkomen we dat de jeugd op straat beland. Maar we helpen hen ook met iets duurzaams, zoals onderwijs. Alles dat een kind leert, neemt hij mee voor de rest van zijn of haar leven’’, aldus Thissen.

Populaire posts