Baby Bèbè expositie

Bron: Rotary Club Willemstad en Mon Art Gallery

De verborgen talenten en karaktereigenschappen van de geit komen aan het licht in het Baby Bèbè project van Rotary Club Willemstad en Mon Art Gallery. Bekende Curaçaose kunstenaars en scholieren hebben de afgelopen maanden meer dan 100 kleine geitjes (19 cm hoog) beschilderd en versierd. Geïnspireerd door de Curaçaose cultuur, de geit en de relatie tussen beiden heeft dit een grote collectie unieke geiten opgeleverd; met kleurrijke dessins, met duikbril en flippers, met pruik en juwelen, met goud en glitters.

Deze unieke kunstwerken worden vrijdagavond 13 februari verkocht tijdens een verkoopexpositie voor het goede doel. Vanaf maandagochtend tot vrijdagmiddag 12.00 uur kan er via de website www.rotary-willemstad.org per email een bod worden uitgebracht op de geitjes. Vanaf woensdag zijn de geitjes ook te zien in Mon Art Gallery. Tijdens de opening van de expositie op vrijdag, aanvang 18.30 uur, is er een laatste mogelijkheid om een bod uit te brengen.

Het Baby Bèbè project is een vervolg op het succesvolle Arte Bèbè project uit februari 2006. Destijds werden 25 grote geiten door de deelnemende kunstenaars en scholieren veranderd in kunstwerken en geveild voor het goede doel. De kleine geiten van de tweede editie zijn eigenlijk de kinderen en kleinkinderen van deze grote geiten. De opbrengst van Baby Bèbè komt ten goede aan de jeugdprojecten die Rotary Club Willemstad steunt, zoals naschoolse opvang in Wishi/Marchena.

Parallel aan Baby Bèbè is in Mon Art ook het resultaat te zien en te koop van een workshop van professionele kunstenaars met pupillen van zeven kindertehuizen met de geit als thema. Uit afval hebben de pupillen enkele grote geiten gemaakt en tientallen kleine geitjes van gips beschilderd, de zogenoemde Fun Goats. De opbrengst van dit project, een initiatief van Stichting De Horizon, is bestemd voor de deelnemende kindertehuizen.

Kunstenaars die hebben deelgenomen aan het Baby Bèbè project zijn: Clemens Briels, Osaira Muyale, Helen Martina, Joanne den Dulk, Annemieke Dicke, Krista van der Meijden, Ria Houwen, Marcel van Duijneveldt, Marlies Schoenmakers, Ans Mezas, Ellen Spijkstra, Nelson Carilho, Yvonne van Gogh, Evelien Sipkes, Phillipe Zanolino, Herman van Bergen, José Maria Capricorne, Serena Janet Israel, Gea Bos, Ariadne Faries, Carola Auceps, Helen Martina, Elisa Le Juez, Anna Oltheten, Shery Moreno, Lizet Burgersdijk, Anton Vrede, Ellis Rothweiler, Hortence Brouwn, Yubi Kirindongo en vele anderen. Ashley Mauricia, Yubi Kirindongo, Papy Adriana en anderen waren tevens begeleider van de internaat pupillen, een initiatief van Stichting De Horizon.

Leerlingen van de volgende scholen hebben deelgenomen aan het Baby Bèbè project:
Vespucci College, Radulphus College, Maria Immaculata Lyceum, Peter Stuyvesant College
International School, R.K. MTS, Openbare MBO ‘Ban Bria’, Albert Schweizer VSBO, Scholengemeenschap Parera, St. Paulus VSBO, St. Jozef VSBO.
___________________________________________________________________________
Foto bijschrift: Baby Bèbè bestaat uit meer dan 100 kleine geitjes (19 cm hoog) die door kunstenaars en scholieren zijn bewerkt tot unieke kunstwerken in zeer verschillende stijlen.
Meer informatie: Mon Art Gallery, Daisy Casimiri, Tel: 462 2977/462 2962, Mail: Mon_art@onenet.an