CFT: Begroting Curaçao voldoet (nog) niet

bron: Paradise FM

Het College Financieel Toezicht heeft vandaag een advies uitgebracht op de begroting en de suppletoire begroting 2009 van Curaçao. In dit advies stelt het college dat deze begroting op dit moment niet onvoorwaardelijk voldoet aan de criteria gesteld in de Algemene Maatregel van Rijksbestuur. Volgens het College had dat op dit moment ook nog niet verwacht kunnen worden. Jarenlang hebben de kwaliteit van de begroting en het financieel beheer te wensen overgelaten. De complexiteit en de ernst van de tekortkomingen leiden er toe dat niet verwacht mag worden dat deze binnen enkele maanden tenietgedaan kunnen worden.

Het College adviseert Curaçao een concreet actieplan, met deelactiviteiten, met tijdsplanningen, met risico’s voor het eventueel mislukken van activiteiten en daarbij behorende beheersmaatregelen op te stellen, en daarover periodiek te rapporteren omtrent de voortgang, zowel binnen het eilandgebied zelf als in de richting van het Cft.

Nu Cft een advies heeft uitgebracht, heeft het Bestuurscollege van Curaçao volgens de procedure van de Algemene Maatregel van Rijksbestuur, 14 dagen de tijd om een reactie uit te geven.

.