Commissie luchtvaartbeleid 'partijdig en niet-representatief'

Bron: Paradise FM

De vorige week ingestelde voorbereidingscommissie luchtvaartbeleid Pais Korsou ligt nu al onder vuur. De commissie die onder andere bestaat uit vertegenwoordigers van het toerismebureau, Chata, en Curacao Airport Holding is partijdig en niet representatief.

Dit zegt Insel Air Directeur Edward Heerenveen.

De commissie, die door gedeputeerde Eugene Rhuggenaath van Toerisme en Economie is ingesteld, moet het standpunt van de regering formuleren ten aanzien van de luchtvaartpolitiek.
Volgens Heerenveen werkt de commissie aan een wetsvoorstel, waardoor de Brazilliaanse Luchtvaartmaatschappij Gol zich als een lokale maatschappij kan vestigen.

Clift Christiaan, voorzitter van de commissie en tevens directeur van Curacao Airport Holding, behartigt volgens Heerenveen, hiermee de belangen van de nieuwe aandeelhouder A-Port, in de Curacaose luchthaven. Dit ten koste van Insel Air en DAE die niet met de internationale maatschappij kunnen concurreren, aldus Heerenveen.

fragment: www.knuku.com

Clift Christiaan, directeur van Curacao Airport Holding, kan zich niet vinden in de kritiek van Insel Air directeur, Edward Heerenveen.

De commissie is volgens hem er niet op uit om bedrijven specifiek te benadelen of te bevoordelen. Maar heeft zij het beste voor met het eiland.

fragment: www.knuku.com