Concerten Tanja Kross ten behoeve van de Curaçaose jeugd

Bron: Afdeling voorlichting RvM

De bekende Antilliaanse mezzo-sopraan Tanja Kross verblijft momenteel op Curaçao voor het geven van enkele liefdadigheidsconcerten. In dit kader werd vandaag een beleefdheidsbezoek afgelegd aan de Gouverneur van de Nederlandse Antillen Frits Goedgedrag en de Minister-president van de Nederlandse Antillen Emily de Jongh-Elhage.

De concerten worden volgende week gegeven. Als eerste een galavond in Centrale Bank van de Nederlandse Antillen gevolgd door concerten in Villa Maria op maandag en woensdag. De concertenreeks wordt op donderdag afgesloten met enkele optredens voor de jeugd.

“Ik wilde graag iets terug doen voor de Curaçaose gemeenschap, vandaar dat ik middels het inzamelen van fondsen en met de hulp van Kiwanis Club Piscadera mijn steentje kan bijdragen aan de Curaçaose jeugd, cultuur en onderwijs”, zo verklaarde Tania Kross in haar gesprek met mw. De Jongh-Elhage.

Mw. De Jongh-Elhage was bijzonder onder de indruk van de inzet van Tania Kross ten behoeve van de Curaçaose jeugd. “Tania Kross moet als voorbeeld dienen voor de jeugd van ons eiland”, aldus de premier

Op 13 februari reist Tania Kross naar Peru voor het geven van een concert en het geven van enkele masterclassen aan het conservatorium van Lima.

Biografie Tania Kross:
Tania Kross, geboren op Curaçao, studeerde in Nederland aan het Utrechts Conservatorium. In het tweede jaar van haar opleiding won zij de eerste prijs van de Stichting Jong Muziektalent.
Ze vertegenwoordigde het Koninkrijk der Nederlanden tijdens de BBC Singer of the World Competition in Cardiff. Kross werd door het Concertgebouw verkozen tot "Rising Star" van het seizoen 2004/2005. Ze gaf een recital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw en ging op tournee langs de diverse concertzalen van de wereld..
De zangeres werkte mee aan verscheidene operaproducties, onder meer bij de Nationale Reisopera, de Staatsopera Hamburg en bij de Staatsopera Hannover. In 2007 was ze te horen tijdens de Nederlandse Muziekdagen met een stuk uitgevoerd met het Metropole Orkest. Tania Kross debuteerde in februari 2007 bij de Staatsoper Stuttgart in de rol van Carmen. Sinds 2006 heeft zij in museum Gouda een eigen festival "Krossin'Gouda", waarbij diverse kunstdisciplines elkaar ontmoeten. In 2008 speelt ze Carmen op het jaarlijkse Glyndebourne Opera Festival.

Meer informatie:
www.taniakross.com