Expositie: “Oost west – Thuis best” in Landhuis Bloemhof.

Bron: Landhuis Bloemhof

Een bijzondere collectie schilderijen van de Curaçaose naïeve kunstenaars Enrique Olario, Hipolito Ocalia, Maximiliano Nepomuceno en Petronia is weer terug op het eiland!

Deze unieke collectie is afkomstig uit de privecollectie van mevrouw Egberdien van Rossum. Egberdien van Rossum is geen onbekende in het culturele circuit op Curaçao noch in Nederland. Zij heeft van 1955 tot 1979 op Curaçao gewoond en heeft een duidelijke stempel op het kunstleven op Curaçao gedruk met haar avant-garde gallery rg in de Keukenstraat.

Op voordracht van Jennifer Smit heeft zij vorig jaar al een groot deel van haar gallery en prive archief met betrekking tot de jaren dat zij hier actief was aan het Ex-libris May-Max Bibliotheek van Landhuis Bloemhof overgedragen. In de vele gesprekken die volgden, uitte zij haar wens dat deze voor haar zo dierbare schilderijen ook weer een plek terug op Curaçao zouden krijgen. Landhuis Bloemhof is zeer verheugd in de gelegenheid te zijn gesteld deze priveverzameling aan te mogen kopen. Enkele van deze werken zijn in 1999 in Zwolle tentoongesteld tijdens de expositie Naïven van Curaçao.

Om de terugkeer van de werken te vieren willen wij U in de gelegenheid stellen met deze bijzondere werken en Mevrouw van Rossum kennis te komen maken. Zij zal op zaterdag 14 februari van 11 tot 13 uur in het landhuis aanwezig zijn en zal een paar impressies van korte bezoekjes aan de kunstenanaars voorlezen. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

De expositie is vanaf heden te bezichtigen tot en met 20 februari. De openingstijden zijn van dinsdag t/m zaterdag van 9 tot 2 uur. Landhuis Bloemhof vindt U aan de Santa Rosaweg 6. Telefoon: 737 5775, e-mail: info@bloemhof.an; website: http://www.bloemhof.an/

.