Gayco groep mag als eerste voorzet doen voor Rifgebied fase 2

Bron: Willemstad Netwerk

De Venezolaanse projectontwikkelaar Gayco mag als eerste proberen om binnen vijf weken met de overheid tot een principeovereenkomst te komen over de ontwikkeling van het Rifgebied naast het Renaissance Resort. Nu zijn daar onder meer nog het Johnny Vrutaal stadion en het Benny Leito zwembad gelegen. Beide worden verplaatst naar Zakitó, tussen Piscadera en Mundu Nobo.

Gedeputeerde Anthony Godett heeft de keuze voor Gayco Grupo de Empresas namens het Bestuurscollege bekendgemaakt. Het was al eerder duidelijk dat Godetts voorkeur naar de Venezolanen uitgaat, maar hij zei geen marionet van de projectontwikkelaar te zijn. Er hadden zich vijf belangstellenden gemeld om plannen te realiseren op het terrein. Daaronder ook Meta Corporation van Eduardo de Veer, die het Renaissance Hotel heeft gebouwd. Het plan van Gayco behelst onder meer de aanleg van grachten à la Amsterdam. Kosten ongeveer 180 miljoen dollar.

De belangengroepen van Otrobanda zijn al in verzet gekomen tegen het feit dat aan één ontwikkelaar zoveel gegund wordt, terwijl hun plannen voor ontwikkeling van het hele gebied gericht op meer integratie met de lokale ondernemers impliciet van de hand wordt gewezen. Het idee van Gayco strookt ook niet met het masterplan dat deze groep samen hebben laten opstellen.