Geld Antilliaanse vliegmaatschappijen vast in Venezuela

Bron: Paradise FM

Luchtvaartlijndiensten tussen de Nederlandse Antillen en Venezuela zijn niet geschrapt. Dat zegt minister Maurice Ariaens (FOL) van Verkeer en Communicatie. De minister reageert hiermee op het ANP bericht, gisteren, dat Venezuela Antilliaanse en Arubaanse vliegtuigmaatschappijen zou weren.

Adriaens stelt dat reguliere vluchten gewoon blijven vliegen. Er geldt echter wel een uitbreidingsverbod. De minister is bezig met een brief, waarin President Chavez van Venezuela verzocht wordt om de regelgeving voor de Antillen te versoepelen.

Adriaens doelt dan met name op het feit dat Antilliaanse maatschappijen hun Bolivars (de munt van Venezuela) niet kunnen exporteren. Ook wordt het maatschappijen niet toegestaan om hun lokale valuta in Venezuela uit te geven.

Nelly Rosa sprak met minister Adriaens en vroeg hem welke problemen er momenteel spelen in het vliegverkeer tussen Curacao en Venezuela (3'39").

De Antilliaanse luchtvaartmaatschappij Insel Air vliegt dagelijks op drie bestemmingen in Venezuela. Zeventig procent van haar passagiers op deze route bestaat uit Venezolanen.

Paradise FM sprak met Edward Heereveen, directeur van Insel Air en vroeg of de maatschappij ook wordt getroffen door het beleid van Chavez (2'14").