Jongeren van internaten laten hun creatieve kant zien

Bron: Voorlichtingsdienst Riffort

Donderdagmiddag heeft in Otrobanda de feestelijke opening plaatsgevonden van de expositie “Geitenkunst”. Het betreft een unieke en positieve expositie van kunst gemaakt door jongeren van internaten op Curaçao. De kunstobjecten zullen door Rotary Curaçao worden geveild waarna de opbrengst weer ten goede komen van de jongeren.

De kunstobjecten zijn geiten gemaakt van verschillende materialen en waarbij ene hoge gehalte van creativiteit is gebruikt.

De activiteit in de Riffort Village in Otrobanda werd bijgewoond door premier Emily de Jongh-Elhage, minister van Justitie David Dick en namens de gedeputeerde van Cultuur van het Eilandgebeid Curaçao, de heer Rene Rosalia, directeur van de Kas di Kultura. Ook aanwezig waren de heer Winthrop Curiel van de Prins Bernard Cultuurfonds en mw. Bernadette van Westerdorp van de Stichting Horizon.

De opening van de expositie was in handen van mw. De Jongh-Elhage. Ook de heer Dick voerde kort het woord tot de aanwezigen waaronder vele inwoners van de internaten en speciale gasten. De Minister-president feliciteerde de jongeren met hun enorme inzet en bedankt de leiders en leidsters en vele vrijwilligers voor hun bijdrage. “Ik dank u uit de grond van mijn hart voor jullie inzet. Met jullie hulp gaat het ons zeker lukken met de jeugd van Curaçao”, aldus de premier

De internaten die aan de kunstexpositie hebben deelgenomen zijn: Huize Rose Pelletier, Huize St. Jozef, Casa Manita, Kinderoord Brakkeput, Gouvernements Opvoedings Gesticht (GOG) en Huize Hebron.

Populaire posts