Nature Alliance krijgt weer geld van Postcode loterij

Bron: Willemstad Netwerk

Naar tijdens het Goed Geld Gala is bekendgemaakt wordt Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) met kantoor op Bonaire opnieuw één van de begunstigden van de Nederlandse Postcodeloterij.

In feite is DCNA één van de weinige natuurbehoudorganisaties die geld ontvangen van deze Nederlandse loterij. Carmabi op Curaçao is lid van DCNA net als vergelijkbare organisaties op Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba.

De Nederlandse loterij en zusterorganisatie ‘Goede Doelen’ geven jaarlijks vele miljoenen euro’s aan liefdadigheid. DCNA werd in 2005 op St. Maarten opgericht uit de behoefte aan eenheid. Het is een overkoepelende organisatie die parken en beschermde gebieden in de Antillen en Aruba steun biedt bij de bescherming. De belangrijkste taak van de alliantie is fondsenwerving.

“Dit is een fantastisch moment voor de eilanden”, zei DCNA voorzitter en Statia Parks manager Nicole Esteban. “We realiseerden ons dat ons kleine marine en andere parken niet op zichzelf konden staan”, aldus Esteban. “We moesten middelen, kennis en trainingservaring delen om de toekomst van de mooiste en kwetsbaarste habitats van het Koninkrijk veilig te stellen.” Behalve geld van de Postcodeloterij, krijgt DCNA subsidie van het Nederlandse ministerie van Binnenlandse Zaken om een trustfonds voor natuurbehoud in de Nederlandse Antillen op te bouwen. De Postcodeloterij geeft 50 procent van zijn inkomsten aan goede doelen en is uitgegroeid tot de grootste liefdadige loterij in Nederland. 66 Organisaties worden ondersteund door de loterij.