Oproep aan Antillianen in Nederland om politiek actief te zijn

bron: Willemstad Netwerk

Voorzitter Raymond Labad van MAAPP (beweging ter bevordering van Antilliaanse en Arubaanse participatie in Nederland) heeft vanuit Den Haag alle Antillianen en Arubanen opgeroepen politiek actief te worden, hetzij door te stemmen of door deel te nemen aan de verkiezingen als kandidaat op een lijst van een politieke partij in Nederland.

Omdat dit één van de belangrijkste doelstellingen is van de organisatie die via de lokale beraden in de Antillianen steden voeling heeft met de Antilliaanse gemeenschap in Nederland, moedigt de MAAPP zoals gebruikelijk alle Antillianen en Arubanen aan om een politieke deelname te overwegen.

Zowel in 2009 als in 2010 vinden verkiezingen plaats: op 4 juni a.s. voor het Europese parlement en op 3 maart 2010 voor de gemeenteraden in Nederland. Het is voor het eerst dat de inwoners van de Antillen en Aruba hun stem mogen uitbrengen voor Europa. Labad noemde het uitermate belangrijk dat Antillianen en Arubanen aan de politiek deelnemen, omdat dit de manier is om op het hoogste niveau zaken voor deze groepen op een juiste en correcte wijze te behandelen.

MAAPP roept alle Antillianen en Arubanen op lid te worden van een politieke partij, ongeacht welke, maar wel rekening houdend met het feit dat men zich kan vinden in de partijideologie van die partij, zo stelt Labad. Verschillende politieke partijen zijn al op zoek naar kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2010. Tot slot verzoekt de MAAPP elke Antilliaan en Arubaan te gaan stemmen op een Antilliaanse of Arubaanse kandidaat.

Zoals het er nu naar uitziet zijn er twee Arubanen die voor hun partij op de kandidatenlijst komen voor het Europees Parlement: oud-minister Mito Croes van Aruba voor het CDA en Nadya van Putten voor GroenLinks.