Paradise FM Nieuws van 10 februari

Chirurg Maarten Taams twee weken geschorst
Chirurg Maarten Taams, werkzaam bij de Taams kliniek, is voor twee weken geschorst. Gedurende die tijd mag hij geen operaties verrichten. De kliniek zelf heeft besloten tot deze maatregel, omdat de chirurg een borst had afgezet bij een vrouw, terwijl dat niet nodig was. Er komt nog een rapport van de Inspectie van de Raad voor Volksgezondheid, maar directeur Karel Bade van de kliniek heeft gezegd daar niet op te willen wachten, alvorens een disciplinaire maatregel te treffen. Bade zegt nog niet te weten of de patiënte in kwestie een civiele procedure gaat beginnen tegen de chirurg.

Oud-minister Richard Salas overleden
Gisterochtend is oud-minister van Verkeer en Luchtvaart Richard Salas overleden. Hij was opgenomen in het Sehos en werd daar getroffen door een hartstilstand. Salas was minister namens de FOL tijdens het kabinet van Myrna Godett. Hij viel daarbij in ongunstige zin op door buitensporige telefoondeklaraties. Gedurende zijn ministerschap was hij ook veelvuldig ziek – hij leed aan suikerziekte. De laatste jaren zat hij in de directie van de Fundashon Kas Popular. Salas is 66 jaar geworden.

Raspa gaat auto’s ‘crushen’
Verkeerspolitie Raspa gaat auto’s die al langer dan 3 maanden op zijn terrein staan vernietigen. Eigenaren van in beslag genomen auto’s moeten binnen een week contact opnemen met Raspa om hun voertuig nog terug te kunnen krijgen.
De afgelopen week zijn er tijdens verkeerscontroles opnieuw 13 voertuigen in beslag genomen. Er werden maar liefst 426 boetes uitgedeeld, vooral weer wegens het niet gebruiken van de autogordels en het ontbreken van de nodige documenten. In zestig gevallen werd tijdens het rijden mobiel gebeld.

Agent gewond bij schieten op dief
Een politie-inspecteur is gisteren gewond geraakt toen hij wilde schieten op een dief die hij betrapt had. De politiefunctionaris was op weg naar zijn weg toen hij een inbreker waarnam met een kapuchon over zijn hoofd. Toen hij een schot wilde lossen bleef de kogel steken en kwam er vervolgens aan de achterkant van het vuurwapen uit. Daarbij raakte de inspecteur gewond aan zijn hand en moest door Cems naar het hospitaal worden gebracht. Volgens de Extra is het gebeuren een bewijs dat het wapen niet regelmatig werd schoongemaakt of gebruikt.