Paradise FM Nieuws van 12 februari

Bron: Paradise FM

Grote buit bij overval op nummerkantoor
Bij een overval op Lottery Drive in Muizenberg zou een groot bedrag buit zijn gemaakt. Twee gewapende mannen drongen dinsdagavond rond negen uur het kantoor binnen en dwongen de medewerkers het geld in de kassa af te geven. Naar verluidt zou het gaan om circa 80.000 gulden. De overvallers gingen er daarna in onbekende richting vandoor. Onduidelijk is ook of ze per auto zijn gevlucht. De politie roept getuigen op zich te melden.

Namaakproducten in beslag genomen
Bij een gezamenlijke actie van de Douane en het Openbaar Ministerie zijn bij een aantal zaken illegale producten in beslaggenomen. Het gaat onder meer om imitaties van cosmeticaproducten van bekende merken. Het gaat om producten als zeep en shampoo, en daarnaast om wasmiddelen. Ook werden schoenen die niet officieel waren ingevoerd geconfisqueerd. Bovendien werden speelgoedvuurwapens, die bijna niet van echte te onderscheiden zijn, meegenomen.

De ondernemers waarbij illegale producten werden aangetroffen worden beboet. In het recente verleden deden Douane en Openbaar Ministerie ook al dergelijke acties om illegale cd’s en dvd’s uit de handel te halen.

Primeur: politiebrigade op de fiets
Gisteren werd een speciaal politieteam gepresenteerd dat zich verplaatst op de fiets, op mountainbikes om precies te zijn. Het gaat om een pilotproject. De brigade gaf bij de presentatie een demonstratie hoe men te werk gaat. Een gewapende verdachte werd daarbij overmeesterd. De nieuwe brigade zal voor het eerst in actie komen bij de optocht van het kinderkarnaval.

Steekpartij in Bon Futuro
In de Bon Futuro gevangenis heeft gisteren een steekpartij plaatsgevonden, waarbij een gedetineerde zwaargewond raakte. Het zou gaan om een ruzie tussen twee gevangenen die tot twee rivaliserende bendes behoren. Na een woordenwisseling zou de een de ander met een puntig voorwerp in het hoofd hebben gestoken. Het slachtoffer, gevangene Gertruida, werd na het incident door Cems naar het ziekenhuis gebracht. De steekpartij wordt door de gevangenisautoriteiten onderzocht.

Campagne van Selikor nu al gehaald
De campagne van Selikor voor de inzameling van blikjes en flessen is nu al geslaagd. Het streefgetal van 1 miljoen verpakkingen van aluminium, glas en plastic is binnen vier weken gehaald en dat is twee weken eerder dan waarop was gerekend. Mensen werden met statiegeld gestimuleerd om de blikjes en flessen in te leveren op verschillende verzamelpunten. Directeur Wesley Kook zegt in het Antilliaans Dagblad dat het succes niet zozeer het gevolg is van het statiegeld, maar van de wens van de bevolking om een schoner eiland te bewerkstelligen. “Men wil echt af van die troep”, meent Kook.

Er zijn meer initiatieven om tot een schoner milieu te komen. Zo legt het bedrijf Curplast zich toe op de verwerking van rubber en plastic. Voor de verwerking van plastic flessen heeft het bedrijf onlangs een nieuw programma geïntroduceerd; daardoor wordt het afval op een efficiënte manier gecomprimeerd, waardoor het makkelijk te verschepen is.