Paradise FM Nieuws van 7 februari

Hoofdofficier Mos vertrekt op Aruba
Hoofdofficier Hans Mos verlaat deze zomer het Openbaar Ministerie (OM) in Aruba. Dat heeft een woordvoerder van het OM Aruba gisteren laten weten.
Voorzitter van het College van procureurs-generaal Harm Brouwer bood Mos eerder deze week een tweetal functies aan bij het Openbaar Ministerie. Volgens de woordvoerder is het zeker dat Mos voor één van deze functies zal kiezen, en dat hij daarmee het OM in Aruba zal verlaten.
Als hoofdofficier speelde Mos een belangrijke rol in de nog onopgeloste zaak Holloway. Het OM liet begin januari nog weten dat het onderzoek naar het in 2005 verdwenen Amerikaanse meisje nog een aantal maanden zou duren.

De aankondiging komt op een moment dat de verhouding tussen Nederland en Aruba flink is verstoord. De Arubaanse minister Croes van Justitie beschuldigt Nederland van spionage omdat in een vertrouwelijk verslag van de Nederlandse vertegenwoordiging belastende verklaringen zouden staan over premier Oduber en een familielid van Croes. De Nederlandse premier Balkenende weigerde gisteren tijdens zijn wekelijkse persconferentie op ‘Aruba-gate’ in te gaan.

Vierde verkeersdode
Gisteren omstreeks het middaguur vond een dodelijk verkeersongeluk plaats op de Weg naar Westpunt ter hoogte van Landhuis Daniël. Een pickup kwam vanuit de weg die naar Willebrordus leidt en draaide de Weg naar Westpunt op. Een motorrijder die richting stad reed kon de pickup niet ontwijken. Door de botsing overleed de 22-jarige motorrijder Jason Martin Djaoen aan de verwondingen die hij opliep. Het 22-jarige slachtoffer is de vierde verkeersdode van dit jaar.

Eergisteren vond ook een verkeersongeluk plaats op de Schottegatweg Noord waarbij een motor betrokken was. Doordat een passagiersbusje plotseling van rijbaan veranderde, botste een motor daar achterop. In dit geval liep de motorrijder slechts lichte verwondingen op.

Gisteravond raakte verder de bestuurder van een auto gewond toen hij bij Plantesrust bij het gebouw van JPF de macht over het stuur verloor en op een betonnen muur botste. De brandweer moest de man uit het wrak bevrijden. Met veel pijn onder meer aan zijn benen werd het slachtoffer door CEMS naar het Sehos gebracht.

Gistermorgen vroeg werd een man gewond toen hij met zijn auto in een rooi bij de Sera Fortunaweg terechtkwam. Ook hij werd naar de poli gebracht.

Ouders van 9-jarige scholier met pistool horen zware straf eisen
De ouders van het jongetje van 9 jaar dat met een pistool op school werd betrapt, hoorden tijdens de rechtzaak daarover gisteren zware straffen eisen: 6 maanden cel en 6 maanden voorwaardelijk. De jongen was in november vorig jaar met het pistool op school verschenen. Het had nog slecht kunnen aflopen want in het geladen vuurwapens waren twee kogels in de loop blijven steken. De jongen heeft met klasgenootjes in de gymzaal met het pistool gespeeld, waarbij het ook op de grond was gevallen. Een leerkracht merkte dat de leerlingen opgewonden waren en vond het pistool in de tas van het jongetje. Diezelfde dag werden de vader en moeder opgepakt en ruim een maand in hechtenis gehouden.

Het werd de ouders vooral aangerekend dat het bewuste wapen in de huiskamer rondslingerde, waarbij het voor hun zoontje voor het grijpen lag. De reclassering had gevraagd om een alternatieve straf, maar het Openbaar Ministerie vond het een te ernstig delict.