Paradise FM Nieuws van 9 februari

Jongen van 16 verdronken bij Playa Jeremi
Zaterdagmiddag is een jongen van 16 jaar verdronken bij Playa Jeremi. Tijdens het zwemmen was hij door de stroom weggedreven. De groep met minderjarigen die ook op Jeremi was waarschuwde de politie na verloop van tijd, die op zijn beurt de Kustwacht en reddingsorganisatie Citro inschakelde. Het lichaam van de jongen werd drijvend in zee gevonden en aan de wal gebracht. De politiearts constateerde officieel de dood van de jongen, Billomar Gibbs.

'Mos besloot zelf te vertrekken'
Hoofdofficier van Jusitie Hans Mos heeft een aanbieding uit Nederland gekregen en heeft zelf besloten terug te keren. De Arubaanse gevolmachtigd minister in Nederland, Frido Croes, ontkent dat het vervroegde vertrek van Mos het gevolg is van een wraakoefening van de Arubaanse regering voor de uitgelekte vertrouwelijke informatie van de Vertegenwoordiging van Nederland (VNO), zo zegt hij tegen de Wereldomroep.

Croes vindt het 'schandalig' hoe Nederlandse ambtenaren aan Den Haag berichten over Aruba. Hij vindt dat de contacten tussen de regeringen via de 'officiële kanalen' moeten verlopen. "Het gaat erom hoe we met elkaar omgaan." Hij noemt de berichtgeving van VNO roddels van onbekende informanten.

De relatie tussen Nederland en Aruba staat al langer onder spanning. Op de vraag of Aruba niet moet gaan denken aan onafhankelijkheid antwoordt Croes terughoudend. Het Statuut voor het Koninkrijk is gebaseerd op vertrouwen, zegt hij, en dat lijkt er nu niet te zijn: "We moeten kijken hoe we een goede vertrouwensbasis kunnen creëren."

Bijleveld deze maand naar de Antillen
Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Ank Bijleveld is van plan nog deze maand de Antillen te bezoeken. Dit als voorbereiding op een politiek overleg in maart. Tijdens dat overleg wordt de stand van zaken opgemaakt van de plannen waarover op 15 december overeenstemming werd bereikt ten aanzien van de herstructurering van de Antillen. Bijleveld zal alle eilanden aandoen en met de lokale regeringen en de Landsregering praten.

Man doodgeschoten in Oost Jongbloed
Zaterdagmorgen vroeg is een 52-jarige man doodgeschoten in Oost Jongbloed. Een tweede man raakte gewond. Hij meldde zich met een schotwond aan het been bij de politiepost in Brievengat. Volgens de eerste berichten waren de mannen met familieleden aan het barbecuen in de tuin van een woning in Oost Jongbloed toen vier onbekende mannen opdoken in een donkere auto. Zonder kennelijke aanleiding schoten ze op het gezelschap, met het genoemde resultaat. Daarna gingen ze er met hoge snelheid vandoor. De politie vraagt iedereen die iets over de aanslag weet om tips.

Steekpartij bij jump-up
Zaterdagavond zijn tijdens een jump-up twee mannen gewond geraakt door een steekpartij. Het gebeurde kort voor middernacht bij een shopping mall in Mahaai. De politie kreeg een melding van gewonden in het struikgewas door deelnemers aan de jump-up. Daar werd een 20-jarige man met verschillende snijwonden aangetroffen en een 40-jarige man met een kapwond aan het hoofd. Een vriend van beide mannen die flink boven zijn theewater was reageerde zich af op een politieauto. Hij werd aangehouden. Twee andere mannen meldden zich rond die tijd bij het politiebureau van Rio Canario. Eén van hen, een 17-jarige Haïtiaan had een steekwond opgelopen bij zijn buik. De ander was zijn 19-jarige broer.