Curaçao een roversnest?

Vandaag in de Reiskrant van de Telegraaf een opinierend stukje van journalist Jan van Noord, die het publiek vraagt naar zijn mening over Curaçao als vakantiebestemming.

Het stukje is van een bedenkelijk journalistiek niveau, bijna lachwekkend, maar raakt op Curaçao wel een gevoelige snaar. Iedere aanval op ons eiland als toeristisch product wordt hier gezien als een aanval op onze portomonnee. De manier waarop dit soort aanvallen worden ingezet leidt vaak niet tot een echte discussie over zaken die wel degelijk invloed hebben op ons toerisme.

Afgelopen jaar daalde het aantal toeristen dat Curaçao uitkoos als vakantiebestemming met 9%, maar het aandeel toeristische Nederlanders op onze eilanden steeg verrassend met 11%! In totaal 126.209 Nederlanders vertrokken vanaf Schiphol naar Curaçao!

Van die groep heeft een klein deel gereageerd op de site van de Telegraaf, en dan blijkt dat journalist Jan van Noord vrijwel alleen staat: 175 mensen hebben het naar hun zin gehad en herkennen zich niet in zijn artikel. Voor Curaçao de schone taak om de 25 negatieve reacties te elimineren......

Dionne Pool in gesprek met Antillen-correspondent Dick Drayer (4'36")