Arubaanse journalist Poentje Castro doodgeschoten

Aruba is in shock. Journalist en TV-presentator John Anthony Castro, in de volksmond beter bekend als Poentje Castro is woensdagavond voor zijn woning doodgeschoten. Zijn lichaam werd vanochtendvroeg om kwart voor acht lokale tijd gevonden door één van zijn kinderen.

De politie heeft de zaak nu in onderzoek. High profile, zoals ze dat zeggen, want Poentje Castro was één van de bekendste tv-persoonlijkheden op Aruba.

Rond het middaguur heeft de politie een persconferentie gegeven, die exact 90 seconden duurde, want men tast nog volledig in het duister naar de omstandigheden en de motieven die geleid hebben tot deze gruwelijke moord.

Bronnen dichtbij de politie bevestigen dat Poentje Castro in zijn tuin achter zijn auto in het gezicht is geschoten en vermoedelijk op slag dood was. Buren hebben gisteravond rond tien uur twee schoten gehoord en daarna een motorfiets, die met grote snelheid de straat uitreed. Maar omdat het bijna oudjaar is, dacht men dat het om vuurwerk ging.

Poentje Castro (47) was een flamboyant journalist en TV-persoonlijkheid. Ruim negen jaar al, maakt hij op woensdag, wekelijks dus een TV programma met de naam Un Dia den Bida (een dag uit het leven). Een zeer populair programma, waarin Castro de meest uiteenlopende gasten, van priesters tot serie verkrachters, van politici tot zwervers uitnodigde.

In Nederland werd Castro vooral bekend vanwege zijn bemoeienis met Patrick van der Eem. De man die met een verborgen camera Joran van der Sloot er in luisde.

Van der Eems heeft Poetnje Castro in 2008 na een tv-uitzending met de dood bedreigd. Vrienden en collega’s speculeren volop over een eventuele betrokkenheid van Patrick van der Eem.

Ook maakt men melding van een aantal geruchtmakende uitzendingen over drugshandel op Aruba. Maar vrienden beweren dat hij geen echte vijanden had.

Anouska Nzume in gesprek met Antillen-correspondent Dick Drayer (6'09")