'Ieder kind een kerstcadeau!'

Curaçao kent 26000 gezinnen die onder de armoedegrens leven. Gezinnen die van minder dan 600 euro per maand moeten leven. een schokkend gegeven als je bedenkt dat Curaçao gewoon onderdeel is van het Koninkrijk der Nederlanden. En voor veel kinderen uit deze gezinnen is een cadeatje met kerst geen vanzelfsprekendheid.

Het radiostation Dolfijn FM is – nu voor het 5e opvolgende jaar een actie begonnen met de titel: 'Ieder kind een kerstcadeau'.

Massaal
Het bedrijfsleven en particulieren zijn massaal op de actie gedoken en in de studio’s van Dolfijn liggen nu bijna 9000 presentjes, een absoluut record. Vorig jaren waren iets meer dan 3000, dit jaar dus een verdrievoudiging!

Het radioastation heeft contact met buurt- en wijkverenigingen, maatschappelijk werkers, kerken en andere organisaties, die zorgen voor de verspreiding van de cadeaux.

Het gaat hier niet om tweedehands spullen, maar om echte nieuw speelgoed, gekocht in de winkel met het bonnetje erbij.

Single
Dit jaar werd speciaal voor de actie een single geproduceerd. De zangeressen Josje & Angela werkten belangeloos mee aan het lied ‘Ieder Kind een Kerstcadeau’. Volgens station
manager Egon Sybrandy van Dolfijn FM mede debet aan het succes van de actie.

Inmiddels is de single ook in Nederland uitgebracht onder de naam ‘Geef Haïti Hoop Cadeau’. Het lied wordt gezongen door Charlotte ten Brink, ex-deelneemster aan tv-programma 'The Voice of Holland'. Vorige week stond 'Geef Haiti Hoop Cadeau' al in de download top 50 van iTunes.


Sulay Reval in gesprek met Antillencorrespondent Dick Drayer (9'12")

(inclusief de singel 'Ieder kind een kerstcadeau')