Miss Curaçao 11 dagen te jong!

Een droom komt uit: je bent net 18 lentes jong, hebt borsten, billen en neus laten liften, doet mee aan de Miss Curaçao 2011 verkiezing. Wint glorieus. De weg naar Miss Universe ligt voor je open......

Foto: Dushi magazine www.dushimagazine.net

Helaas, niet voor Monifa Jansen. De dag dat ze haar welverdiende titel won, was 18. De dag dat ze zichzelf inschreef voor de competition was nog maar 17. Laat dat nou net niet mogen van de organisatie van Miss Universe 2011. De volgende competitie voor de nieuwe Miss Curaçao.

Wrang is dat ze op de laatste dag van inschrijving nèt geen 18 was. 11 dagen zaten er tussen het formulier en haar verjaardag.

De fout, nog wranger, is dat de grahic designer van het formulier de dichterlijke vrijheid heeft gebruikt om de leeftijdsgrens te verlagen naar 17 jaar.

Het was niemand opgevallen.

Heel erg sneu voor Monifa. Helemaal voor niets borsten, billen en neus gelift.

De organisatie heeft tot diep in de nachten gedelibreerd. Wat te doen? Eigen schuld, dikke bult: dat had men wel begrepen. Bovendien het legertje aan advocaten achter Monifa staat al te trappelen van ongeduld.

Om een lang verhaal kort te maken: Monifa behoudt haar titel. Tweede (?) runner up, Evalina van Putten mag haar plaats, nee: moet haar plaats innemen naar Brazilie, waar in september 's werelds schoonsten, op één na dan, mogen strijden voor het ultieme hoogtepunt.

En Monifa mag volgend jaar mee doen met Miss Universe 2012. Want mooi is ze en een titelkandidaat is ze ook.

En wat er dan gebeurt met de volgende Miss Curaçao, die eigenlijk naar de 2012 competition zou moeten?

Dat zien we dan wel weer. Curaçao vindt voor alles een oplossing.

Funda Müjde in gesprek met Antillencorrespondent Dick Drayer (4'58")