Eerste bursalenvlucht vertrokken

Ze zijn vertrokken. De eerste 154 nieuwe studenten die via Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) naar Nederland gaan.

De groep die dinsdag in het vliegtuig stapte gaat studeren in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Leiden. De jongeren die in Arnhem, Utrecht, Leeuwarden en Groningen gaan studeren vertrekken woensdag.

Dan zullen in totaal 271 Curaçaose studenten de Nederlandse studentensteden overspoelen. 189 studenten gaan een hbo-opleiding volgen, 67 jongeren gaan naar de Universiteit en vijftien naar een mbo-opleiding.

Uitgeloot
De 19-jarige Letice Braun is één van de studenten die in het populaire Rotterdam HBO Communicatie gaat volgen. Haar passie en ook haar voorkeur ging uit naar de opleiding Muziek, maar daarvoor werd ze uitgeloot.

Letice behoort tot de 56% van het totaal aantal vrouwelijke studenten dat naar Nederland vertrekt. Dit percentage komt redelijk overeen met de bevolkingsverhoudingen op het eiland.

Afscheid nemen valt haar zwaar, vooral van haar oma, dé persoon van de familie! Maar verder ziet Letice alleen maar kansen. Ze hoopt in deeltijd toch Muziek te kunnen gaan doen in Nederland.

Van het eiland Voor de vader van Letice is een vertrek van het eiland wegens studie onvermijdelijk. Het afscheid doet pijn, maar dat is volgens hem het lot van de ouders en kinderen van Curaçao.

Letice verlaat Curaçao (4'18")