Asjes heeft de sleutel

Het rascisitische Nederland is helemaal de weg kwijt! Mauro Manuel is het jongste slachtoffer van de uitvinders van het woord Apartheid en de Wet op het Personenverkeer: de Nederlanders!

De arme jongen uit Angola koos voor dat kouwe kikkerlandje, terwijl in de andere uithoek van het koninkrijk de poorten wagenwijd openstaan. Geen parlement die haar oude en nieuwe burgers, net als haar eigen bewindslieden ooit een strobreed in de weg zullen staan.

Sleutel
De sleutel van de poort wordt bewaakt door Ivar Asjes. De voorzitter van het parlement belichaamt het o zo lankmoedige en tolerante Curaçao en bood de jonge Mauro meteen asiel, toen bekend werd dat de rascisten in de Tweede Kamer het negers is nege, eh regels is regels mantra weer tevoorschijn toverden.

Er valt alleen niet veel te bewaken. Zeker niet na de oproep van Asjes. Curaçao hanteert namelijk geen enkel visumbeleid en dus kan iedereen hier als toerist binnenkomen en als illegaal weer weggaan.

Wil je legaal binnenkomen, dan is de enige voorwaarde volgens de partij van Asjes, Pueblo Soberano, dat je geen Jamaicaans of Haïtiaans paspoort hebt. Want dan ben je crimineel en profiteer je van onze inkrimpende economie. En dat mag niet.

Alle anderen zijn echter welkom.

Regelen
Asjes doet daarom een oproep aan alle Mauro's van Nederland: zoek een geschikt bedrijf, dat garant voor je wil staan, vraag een verblijfs- en tewerkstellingsvergunning aan en wacht de toekenning af in het buitenland.

Daarna is het een kwestie van uitzitten om je welverdiende Nederlandse paspoort te bemachtigen. En wil je deze weg verkort bewandelen, schrijf dan een persoonlijk briefje aan Asjes. Hier op Curaçao is namelijk alles te regelen. Als je maar de juiste mensen kent. En wie kent Asjes nu niet?

Eigen volk eerst
O ja, de oproep van de Statenvoorzitter geldt voor elke 5e werknemer in rij. Eigen volk gaat - gelukkig in dit tolerante land - gewoon voor.

Ook daar zorgde deze sleutelbewaarder voor!

Fouad Sidali in gesprek met Antillencorrespondent Dick Drayer (5'53")

Populaire posts